//dslr-foto
Articole, Teste

Trecerea de la Android la Windows Phone. Merita?

windows_vs_android

In ultima vreme, compania Nokia face eforturi destul de mari pentru a deveni o alternativa buna la telefoanele cu Android.

Din cate am observat, principalele atu-uri ale Nokia sunt:

 • calitatea foarte buna a materialelor,
 • camere foto cu performante peste media pietei,
 • design-ul foarte reusit,
 • inovatii (de ex. incarcarea wireless a bateriei).

Cei de la Nokia au ales totusi sa duca o lupta pe doua planuri, facandu-se frate cu dusmanul. Astfel au lansat seria ,,Nokia X”, cu sistem de operare Android. Este un Android care seamana foarte mult la aspect cu Windows Mobile, asa ca pentru moment este o struto-camila pe care eu nu as incerca-o.

Sunt multi utilizatori de telefoane Android care doresc din diferite motive sa faca o schimbare. O mare parte dintre acestia au avut dezamagiri legate de diverse modele de telefoane cu Android.

In constiinta publicului, Nokia reprezinta varianta bine facuta. Desi nu mai este condusa de finlandezii care intr-o vreme faceau cele mai bune telefoane din lume, compania Nokia a ramas cu un renume bun.

Spre deosebire de variantele anterioare, noua versiune Windows Mobile 8.1 a atras destul de multe laude si devine o optiune interesanta.

Este cunoscut faptul ca Windows Mobile nu dispune de atat de multe aplicatii precum concurentii de la Apple si Android. Cu toate acestea, este posibil ca developerii sa isi indrepte mai mult atentia spre Windows Mobile, avand in vedere valul de aprecieri la adresa ultimelor telefoane Nokia.

Intrebarea este: merita fac trecerea de la Android la Windows Phone?

Ma intereseaza Nokia Lumia 730 (e in oferta de iarna – aici) sau Nokia Lumia 830 (si el este in oferta – aici). La 730 imi place raportul calitate/pret si faptul ca are dual-SIM. La 830 imi place faptul ca are 4G si ca ecranul utilizeaza mai eficient suprafata telefonului, in timp ce la 730 marginile (superioare si inferioare) sunt destul de groase si nu au nicio utilitate.

Advertisements

Discussion

4 thoughts on “Trecerea de la Android la Windows Phone. Merita?

 1. Salut,

  Am facut trecerea acum mai bine de un an și nu m-aș mai întoarce niciodată la Android. Mai jos ai un link despre experiența mea. De atunci, aplicațiile au început să fie din ce în ce mai multe.

  http://aionita.eu/de-la-android-la-windows-phone-8.html

  Posted by Andrei | 21 December 2014, 13:39
 2. eu am trecut de la iOS la WP, de la iPhone la nokia lumia, diferenta este numai una: schimband telefoanele am ramas cu 800 ron in plus si am un telefon care face tot ce facea si iphone-ul, doar ca nu are marul desenat pe spate

  Posted by bavram85 | 21 December 2014, 14:19
 3. În țara mea Indonesia, telefonul Windows nu este atât de bună reputație . Dar, în loc cu Android . În opinia mea , alegerea depinde de utilizator . Cu siguranță Nokia va vedea acest , de asemenea, pentru mediul de afaceri .

  Posted by Photo Blog | 29 August 2015, 2:31

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Magazine Foto-Video

Teste DSLR-FOTO.com

Un album interesant

the great life photographers

Introdu adresa ta de mail pentru a fi la curent cu articolele ce vor fi postate pe acest blog:

aparate foto profesionale
aparate foto profesionale
Advertisements
%d bloggers like this: