//dslr-foto
Articole

Ce aparat foto DSLR mid level poti alege la un pret bun?

Ziua de Black Friday a trecut, dar ofertele inca sunt valabile la F64. Dupa cum putem observa, destule aparate foto DSLR sunt inca in stoc. Am observat ca s-a epuizat stocul de aparate foto Full Frame.

De asemenea, se mentin oferte si la magazinul Emag, pe aceasta pagina de promotii.

Primul ,,disparut” a fost Nikon D610. Reducerea a fost destul de generoasa (3.000 lei), pretul scazand de la 8.999 lei la 5.999 lei. Destul de repede s-a epuizat si stocul de Nikon D800, care a avut o reducere de 2.500 lei, de la 11.999 la 9.498 lei. Ar fi interesant de stiut daca aceste achizitii au fost facute de fotografi profesionisti, pentru care fotografia este si un business, sau de fotografi amatori, ce sunt dispusi sa investeasca sume considerabile in acest hobby.

Ce aparate foto DSLR mid level gasim in oferta F64?

Merita mentionate aici Nikon D7000 si Canon Eos 60D. Nu sunt cele mai noi modele din gama mid level. Ambele au cate un urmas (D7100 si 70D); mai nou, dar mai scump.

Ambele costa aproximativ 2.500 de lei in acest moment (la promotia de Black Friday). Mai precis, primul costa 2.599 lei si al doilea costa 2.467 lei. As face un upgrade, dar nu sunt foarte hotarat. Cele doua aparate foto fac parte din clasa mid level, adica pentru amatorii avansati; un fel de trecere intre entry level si full frame. Teoretic nu sunt aparate foto cu care sa faci joburi platite (nunti, botezuri, evenimente), dar cred ca sunt destui fotografi care deja fac asta cu aparate foto din gama mid level.

Fotografiez de multa vreme cu un aparat foto DSLR, dar in ultima vreme am inceput sa si filmez, ca sa imi documentez activitatea (vezi un exemplu aici). Momentan folosesc Nikon, chiar daca video-ul dat ca exemplu mai devreme este realizat cu un Canon Eos 600D imprumutat.

Daca nu as filma, probabil as alege un Nikon D7000, avand in vedere faptul ca sta mai bine la ISO ridicat. Daca tot m-am apucat sa filmez, alegerea mai buna ar fi Canon Eos 60D, datorita faptului ca filmeaza mai bine (in general Canon sta mai bine la filmare) si are ecranul rabatabil, fapt care ajuta foarte mult in cazul filmarii.

Dar echipamentul meu actual este unul Nikon. A trece de la Nikon la Canon ar insemna sa schimb tot – obiective, flash extern… Asa ca as merge mai departe cu Nikon, iar pentru compensarea ecranului fix, as putea sa aleg un ecran LCD extern pentru filmare, ca acesta sau acesta.

Aparate foto DSLR mid level

Daca vrei sa mai auzi si alte pareri, urmareste acest clip. Cele doua aparate sunt comparate si explicatiile sunt pe intelesul tuturor:

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Magazine Foto-Video

Teste DSLR-FOTO.com

Un album interesant

the great life photographers

Introdu adresa ta de mail pentru a fi la curent cu articolele ce vor fi postate pe acest blog:

aparate foto profesionale
aparate foto profesionale
Advertisements
%d bloggers like this: