//dslr-foto
Articole

Un ziar important din Franta a renuntat la fotografii!

FotoSuna foarte ciudat titlul, nu?

Chestia asta chiar s-a intamplat pe 14 noiembrie 2013, cand ziarul francez ,,Libération” a decis sa renunte la fotografii pentru o zi.

Desi nu pare, acest gest al ziarului a reprezentat o solidarizare cu fotojurnalistii, o intentie de a arata ca presa scrisa este recunoscatoare muncii fotojurnalistilor, fotografilor de portret, fotografilor fashion si a altor fotografi.

S-a dorit demonstrarea rolului crucial pe care il joaca fotografiile in presa.

Redactia ziarului ,,Libération” a decis sa le arate fotografilor aceasta recunostinta pe data de 14 noiembrie 2013, cu ocazia inceperii editiei 2013 a consacratei expozitii fotografie ,,Paris Photo“. Aceasta se desfasoara intre 14 si 17 noiembrie 2013, la….Paris (Bingo!).

Eu am aflat de acest ,,eveniment” de pe Facebook, pentru ca prietenul Marius Smadu (coordonator al fotojurnalistilor de la Mediafax Foto) a dat share unei stiri legate de acest aspect. Comentariul lui Marius legat de acest articol:

,,Dragi colegi din presa, care uitati adeseori sa achizitionati si drepturile pentru fotografiile pe care le folositi, iar atunci cand o faceti, de cele mai multe ori ignorati sa semnati autorul, dragi bloggeri atotstiutori, miliardelor de saituri de pretutindeni, incercati si voi experimentul asta macar pentru o zi. Jos palaria, Libération! – http://www.liberation.fr/”

Marius Smadu, Mediafax Foto

Imi pare rau sa aud ca in Romania se intampla asa ceva. Este cu mult mai grav cu cat aceste cuvinte nu sunt rostite de ,,gurile rele”, ci de un profesionist din domeniu, indreptatit sa vorbeasca despre aceste lucruri.

,,Un soc vizual. Pentru prima data in istoria sa, ziarul ,,Libération” este publicat fara fotografii. In locul acestora: chenare albe (goale), ce creaza o forma deranjanta de liniste. O informatie importanta lipseste, este ca si cum am fi devenit un ziar mut.“, scrie Brigitte Ollier, jurnalista de la sectia de Cultura a ziarului Libération.

Ziarul Liberation fara fotografii

Sursa: British Journal of Photography

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Magazine Foto-Video

Teste DSLR-FOTO.com

Un album interesant

the great life photographers

Introdu adresa ta de mail pentru a fi la curent cu articolele ce vor fi postate pe acest blog:

aparate foto profesionale
aparate foto profesionale
Advertisements
%d bloggers like this: