//dslr-foto
Articole, Teste

Tamron 17-50 mm – review dupa un an

review tamron 17-50

Iata ca deja a trecut un an de cand am cumparat obiectivul Tamron 17-50 mm f2,8 si un review in plus nu cred ca strica. Deja am mai scris un review pentru acest obiectiv. Gasiti articolul aici: http://www.pozanunta.ro/review-tamron-17-50mm-f2-8-foto. Pot sa spun acum, dupa un an ca imi pastrez convingerile legate de acest Tamron. Este un obiectiv excelent pentru pretul sau si am fotografiat cu el in situatii foarte diverse, facand chiar si fotojurnalism.

Pana la urma conteaza mai mult fotograful si mai putin obiectivul. Dar in orice caz chiar si un fotograf experimentat are munca usurata de un obiectivu bun. Acest Tamron 17-50 va fi de mare ajutor chiar si celor mai putin experimentati, dar care doresc sa avanseze si sa inteleaga ce inseamna macar o difragma constanta (deschisa) la un obiectiv.

De cand am scris ultimul review despre Tamron 17-50 mm f2,8, am mai avut o problema cu obiectivul. Incepusem sa simt intr-o vreme faptul ca inelul de zoom incepe sa aiba un joc destul de evident. Am zis ca asta e..nu e Nikon si probabil e ceva normal. Doar ca intr-o zi fotografiam ceva in graba si am rotit inelul de zoom in timp ce obiectivul incerca sa focalizeze. Dintr-o data s-a intamplat ceva inauntru si inelul de zoom s-a blocat. In fine, nu am inteles exact ce s-a intamplat, dar ideea este ca am fost cu Tamronul la F64 si lucrurile s-au rezolvat cu garantia rapid si fara probleme. Nu stiu cat ar fi costat reparatia, dar  m-am felicitat pentru ca am cumparat obiectivul nou si nu am avut emotii.

In rest toate bune si frumoase; obiectivul este bine si utilizatorul multumit.
Dupa cum am mentionat si la inceputul articolului, deja am mai scris un review pentru acest Tamron 17-50 mm, insotit de doua galerii cu imagini de test. Va voi posta linkurile mai jos.

Periodic mai apar oferte destul de bune pentru acest obiectiv. Le gasesti aici.

UPDATE

1. Daca tot m-am apucat sa scriu un review legat de acest Tamron 17-50 mm, atunci o sa mai adaug impresii pe parcurs. Mi-am dat seama ca obiectivul nu este foarte sharp pe margini, iar asta o veti observa in poza de grup pe care o voi publica la sfarsitul acestui articol. Observati ca oamenii din partea centrala a pozei au iesit destul de clar, iar cei din extremitati (vezi in dreapta mai ales) sunt neclari.

2. Cumparati-va neaparat un filtru de protectie pentru acest obiectiv! Este foarte bun acesta.


Review Tamron 17-50 mm f2,8:

http://www.pozanunta.ro/review-tamron-17-50mm-f2-8-foto


tamron 17-50

Advertisements

Discussion

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pingback: Oferta Nikon D600 (pret, poze) « Dslr-Foto.com - 29 September 2012

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Magazine Foto-Video

Teste DSLR-FOTO.com

Un album interesant

the great life photographers

Introdu adresa ta de mail pentru a fi la curent cu articolele ce vor fi postate pe acest blog:

aparate foto profesionale
aparate foto profesionale
Advertisements
%d bloggers like this: