//dslr-foto
Articole

Ziua mondiala antifumat

ziua mondiala antifumat

Stiati ca pe 31 mai este “Ziua mondiala antifumat“? Eu nu, dar am aflat ieri. A fost in parcul Izvor o actiune, care s-a terminat cu o lansare de balonase umplute cu heliu.

Concluzia: 1 din 4 romani fumeaza. Si este mai bine sa nu fumezi decat sa fumezi. Aveti un foc?

Advertisements

Discussion

3 thoughts on “Ziua mondiala antifumat

 1. Eu sunt (inca) fumator. Asa ca nu ma pot abtine sa nu remarc discriminarea la care sunt supusi fumatorii, si nu doar in Romania. Recent mi s-a intors un prieten dupa 8 luni in Canada. Acolo nu poti fuma pe strada, nu poti fuma in apartament (unde platesti chirie) si nici chiar pe balcon! Dar cei care militeaza atat de virulent impotriva fumatului altora, spunand ca ii afecteaza si pe ei, ca nefumatori, se gandesc oare in ce masura ii afecteaza faptul ca un oarecare isi plimba dosul intr-o masina de 3 tone, cu motor de 5000 cmc, doar ca sa arate ca-i shmecker? Stiu ei cat polueaza un vapor, fara sa plateasca vreo taxa in sensul asta? Stiu ce contributii primeste bugetul de stat (usurandu-le lor efortul) prin eforturile si sacrificiile fumatorilor? Statul castiga aproape 10 lei la fiecare pachet de tigari cumparat de noi, fumatorii. Daca tot il cumparam, va suparati ca nu-l aruncam la cos inainte sa-l fumam? Personal, ca (inca) fumator, astept multumiri… :))

  Posted by Mihai | 22 June 2012, 9:38
  • Foarte bine puctat. Eu in general sunt nefumator, dar sunt momente in care chiar simt nevoia sa fumez o tigara. Asta se intampla atunci cand beau o bere, o cafea, cand ies in club sau uneori la volan. De asta pot spune ca pot sa privesc acest subiect atat ca nefumator, dar si ca fumator. Ai dreptate, e posibil ca acest trend de a atrage atentia asupra pericolelor fumatului este pentru a avea motiv de a scoate bani din accize, fara a atrage nemultumirea majoritatii populatiei. Scuza lor este ca incarca pretul tigarilor cu taxe pentru a le face mai putin accesibile si pentru a determina astfel scaderea numarului de fumatori. Pe de alta parte, este adevarat ca pericolul cancerului pulmonar este major si nu pot uita primul an de medicina, in care am facut disectie pe cadavrul unui fumator, iar plamanii erau NEGRI. Asta am vazut cu ochii mei si nu pot sa uit.

   Pana la urma nu trebuie sa ducem o viata anosta, lipsita de vicii, doar pentru a trai 100 de ani. In felul asta vom ajunge sa devenim o povara pentru urmasii nostri 🙂

   E adevarat, fumatul tinde sa se restictioneze in cat mai multe locuri, iar pe continentul american masurile devin deja exagerate. Trebuie sa recunosc totusi ca de obicei cand ies in club sunt nemultumit de faptul ca la sfarsitul petrecerii hainele mele miros puternic a fum de tigara, iar asta mi se pare aiurea…pentru ca imi arata cat de mult fum am inhalat toata noaptea. Dar aici iar nu pot sa spun ca as fi de acord cu interzicerea fumatului. Ar fi aiurea sa mergi sa bei o bere si sa nu poti fuma o tigara. Cred ca pur si simplu ar trebui imbunatatita ventilatia in locurile de acest gen.

   Posted by alexandrumihaescu | 22 June 2012, 10:06
 2. Ar fi bine sa se interzica fumatul si in locuintele comune, de genul blocurilor de apartamente. Asa cum animalele de companie sunt limitate in apartamente din cauza mirosului pe care il genereaza, si niste fumatori inraiti, vecini, iti pot distruge orice climat de trai decent prin putenia care iese din apartamentul lor: nu doar cand fumeaza, dar chiar si cand nu sunt acasa. Peretii sunt deja imbibati de fum si put oribil.

  Posted by Cristi C | 7 May 2013, 22:13

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Magazine Foto-Video

Teste DSLR-FOTO.com

Un album interesant

the great life photographers

Introdu adresa ta de mail pentru a fi la curent cu articolele ce vor fi postate pe acest blog:

aparate foto profesionale
aparate foto profesionale
Advertisements
%d bloggers like this: