//dslr-foto
Articole, Teste

Filmare de pe bicicleta, fara o camera GoPro

filmare bicicleta

Acest articol a fost conceput din dorinta de a realiza o filmare de pe bicicleta, fara sa fie nevoie de o aparatura destul de scumpa, cum ar fi o camera gopro. Nu vreau sa subestimez camerele gopro, care sunt totusi de neinlocuit pentru filmarea in situatii grele, cum ar fi terenurile offroad, ploaia, noroiul, apa… Solutia mea costa aproximativ 55 ron (la momentul publicarii articolului) si o gasiti la F64, AICI.
Avantajul este ca pentru a putea filma de pe bicicleta puteti utiliza propria camera foto compacta, folosind functia de filmare a acesteia. Calitatea filmarii depinde de cativa factori: rezolutia, cadrele pe secunda la care filmeaza camera voastra si unghiul maxim de cuprindere al acesteaia. Va veti dori ca aparatul vostru foto sa fie cat mai wide pentru acest gen de filmare. Un alt factor care va influenta calitatea filmarii realizate de pe bicicleta este marimea si greutatea camerei voastre compacte. Este recomandat sa aveti o camera foto de dimensiuni cat mai mici si cat mai usoara. Astfel, camera va avea o inertie mai mica si vibratiile vor fi atenuate. O camera mare si grea va avea vibratii puternice la gropi, iar acest lucru se va vedea pe filmare si nu va fi prea placut.
Piesa care va va ajuta sa realizati filmarile de pe bicicleta cu ajutorul camerei compacte nu este una foarte cumplicata, asa ca voi posta o galerie foto si va veti da seama despre ce este vorba si cum se monteaza, fara prea multe explicatii.

Accesoriul utilizat in acest articol poate fi gasit aici:

Hakutatz CP-004 – clema pentru stativ cu cap tip bila

Daca insa nu veti fi convinsi de acest accesoriu si dispuneti de fondurile necesare, puteti gasi aici camera GoPro, Full HD:

camera-goproDe asemenea, gasiti un articol despre GoProAICI.

Va propun totusi sa urmariti in continuare cateva filmari realizate cu accesoriul din fotografiile de mai jos. Calitatea filmarilor depinde mult de camera compacta folosita, dar oricum nu se ridica la performantele lui GoPro. Daca as avea bani, cu siguranta as cumpara o camera GoPro pentru astfel de filmari, dar daca nu am, improvizez, dupa cum se vede mai jos.

Filmari de pe bicicleta – aceste filmari NU sunt realizate cu o camera GoPro

Dupa cum am spsus si mai devreme, calitatea filmarii depinde de niste factori. Eu am folosit pentru aceste filmari doua camere compacte care nu sunt chiar de ultima generatie si nu au performante foarte bune pentru filmare.

Prima filmare este realizata cu un Nikon Coolpix S2500. Imaginea nu este grozava, dar are avantajul de a dispune de un obiectiv mai wide. Acest lucru este foarte favorabil pentru astfel de filmari, iar in plus vibratiile sunt reduse:

Urmatoarele doua filmari sunt realizate cu o camera compacta Agfa Compact 102. Acestea sunt mai tremurate, iar unghiul de cuprindere al obiectivului este mai mic. VIbratiile sunt mai puternice si pentru ca Agfa Compact 102 este o camera foto ceva mai grea decat Nikon Coolpix S2500.


Nu vreau sa sustin ca aceasta metoda poate inlocui o camera GoPro, care a fost special construita pentru astfel de filmari si ofera o imagine foarte buna.

Multi avem camere foto compacte de mici dimensiuni si am vrut doar sa dau o sugestie de folosire a acestor camere celor care indragesc mersul pe bicicleta. Pana la urma este o solutie ieftina, dupa cum am mai mentionat.

Clema cu bila care este folosita in acest articol nu a fost construita pentru folosirea pe bicicleta, asa ca aceasta utilizare se face pe riscul fiecaruia. Desigur, riscati ca la o cazatura sa distrugeti camera foto.

Accesoriul utilizat in acest articol poate fi gasit aici:

Hakutatz CP-004 – clema pentru stativ cu cap tip bila

Advertisements

Discussion

4 thoughts on “Filmare de pe bicicleta, fara o camera GoPro

 1. Buna ziua,suna stupida intrebarea …insa pana la cate grame poate suporta clema ? chiar as vrea sa filmez full HD cu un Nikon Coolpix L120 :)) oricum cred ca am sa achizitionez o camera noua,multumesc pentru idee,o zi buna va doresc ! 🙂

  Posted by rotarutheodor | 20 April 2013, 10:13
  • Salut!

   Intrebarea nu e deloc stupida. Can mergi pe bicicleta, clema aceasta nu suporta un Nikon Coolpix L120 (care seamana cu Nikon Coolpix L310). Daca montezi clema pe o bara fixa, cred ca ar tine si un Nikon Coolpix L120. Dar pe bicicleta apar vibratii, iar asta ar putea sa destabilizeze aparatul. In plus, un aparat mai greu amplifica vibratiile si filmarea devine enervanta.

   Cel mai potrivit aparat de la Nikon ar putea fi acesta: http://trenduri.com/nikon-coolpix-s01-cel-mai-mic-aparat-foto/.

   Din pacate, nu are montura pentru trepied, asa ca nu poate fi folosit impreuna cu acest suport de ghidon.

   In acest caz, as recomanda aparatul acesta: Nikon Coolpix S2600 (mic, ieftin si cu filmare HD)

   Posted by dslr-foto.com | 21 April 2013, 11:59
   • multumesc pentru raspuns 🙂 sunt foarte recunoscator pentru ceea ce faceti,tineti-o tot asa sunteti cei mai tari

    Posted by rotarutheodor | 21 April 2013, 12:33

Trackbacks/Pingbacks

 1. Pingback: GoPro HD Hero2 action camera « Dslr-Foto.com - 12 September 2012

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Magazine Foto-Video

Teste DSLR-FOTO.com

Un album interesant

the great life photographers

Introdu adresa ta de mail pentru a fi la curent cu articolele ce vor fi postate pe acest blog:

aparate foto profesionale
aparate foto profesionale
Advertisements
%d bloggers like this: