//dslr-foto
Articole

Plimbarea lui Mihai Viteazul

Ma trezesc repede sambata dimineata si fug spre Parcul Izvor, pentru ca trebuie sa fac niste poze la un tur ciclist organizat de Ministerul Afacerilor Externe, cu ocazia aniversarii a 150 de ani de diplomatie in Romania. Ma sui pe bicicleta, pedalez, ajung. Lume multa, biciclete galbene, voie buna. Prima proba este cea de fete – o tura in jurul Casei Poporului. Fetele se aliniaza la start, arbitrii se pregatesc, masina oficiala este pregatita si ea sa deschida drumul concurentelor cicliste..

Dintr-o data incep sa urle statiile politistilor rutieri. Cursa nu poate incepe. Fiind obisnuit cu lucrurile romanesti, deja ma intrebam ce o mai fi si de data asta. Noroc ca nu a trebuit sa ma gandesc prea mult, pentru ca in zare vedeam multe masini de politie, cu iz de coloana oficiala. Dar cand ma uit mai atent, vad ca este o altfel de coloana: oficialul bine pazit este chiar….Mihai Viteazul!

Montez teleobiectivul, ca sa il vad mai bine:

De aici nu mai e nimic greu de ghicit. Se scurge Mihai Viteazul usor-usor pe bulevard, pana ce ajunge in dreptul ciclistelor, pe care le saluta si apoi trece mai departe. Demontez teleobiectivul, ca sa pot surprinde salutul, cu un obiectiv ce imi permite asta:

In scurt timp ajunge si in fata Casei Poporului, unde il simt ca vrea sa se dea jos de pe soclu si sa intre repede in cladire (care acum adaposteste Parlamentul), ca sa taie niste capete cu barda, pe care o tine ridicata nervos:

Din pacate convoiul inainteaza, iar Mihai Bravul nu se da jos ca sa ne scape de cancerul national, adapostit de acea cladire.

Si convoiul se scurge incet inainte…

Decid ca este cazul sa ma intorc sa pozez totusi biciclistii pentru care am plecat de acasa dimineata si il las pe Mihai Viteazul sa isi vada de drum , pe Bulevardul Unirii. Il privesc din spate si imi place elanul lui, asa ca montez teleobiectivul din nou, pentru o ultima poza:

Verific poza si vad ca am prins exat ce vroiam, ce era esential. Si asta ma face sa imi para rau, pentru ca imi dau seama ca traiesc intr-o tara in care nu se mai regaseste deloc forta patriotica (un mod de a spune), pe care o observ in ultimul cadru.

Maine e duminica si iar ma trezesc dimineata. Ma duc sa mai pozez niste politicieni care se dau cu bicicletele, iar apoi trebuie sa merg la sediul unui partid (o alianta) care urmeaza la guvernare, ca sa pozez momentul in care o doamna ofera niste lamuriri. Doamna a studiat la “Standford” si practica “innotul”. Iar pe langa asta, s-ar putea sa ajunga si Ministru al Educatiei.

Cam aici am ajuns.. S-a vandut din tara asta tot ce se putea vinde, s-au transformat in vile si Q7 toate fabricile, iar acum presimt ca vom ramane si fara terenuri agricole, daca nu se face rapid ceva. Ma intreb ce ar zice Mihai Viteazul daca ar afla ca pana si pamantul pe care stam va fi in propriatatea unor straini, care vor face grau pe pamantul nostru, iar painea ne-o vor vinde cu cat vor ei…daca vor.

Ca sa fac si o mica destainuire, va spun ca sunt indragostit de agricultura, pe care incep sa o cunosc din ce in ce mai bine, asa ca stiu ce zic. A vinde unor straini pamantul mostenit de la bunicii nostri inseamna a da pe bani putini si ultimul lucru fertil care a mai ramas in tara asta. Si care (cu ceva munca investita) ne poate oferi tututor (mai buni sau mai rai) o paine, o rosie, un cartof, un mar, un vin, o bere…etc.

Daca nici asta nu mai tine de siguranta nationala…

Chiar este o chestiune de siguranta nationala, dar se apropie campania electorala si nu mai conteaza acum.

As incheia cu indemnul de a merge la vot si a vota cu cap. Dar observ ca nu prea avem pe cine sa votam, din moment ce sunt toti o apa si-un pamant.

Asa ca va zic sa fiti destepti, muncitori si sa incercati sa nu va mai lasati pacaliti.

Iar Mihai Viteazul a ajuns cu bine:

Advertisements

Discussion

3 thoughts on “Plimbarea lui Mihai Viteazul

 1. Și la Chișinau avem nevoie mare, de Mihai Viteazul, să-l dea jos pe kotovski!

  Posted by vitalie | 6 May 2012, 8:47
 2. Foarte bine surpins, de comentarii nu mai zic – geniale! 😀

  BV!!! 🙂

  Posted by StGermain | 6 May 2012, 9:34
 3. Frumos !

  Posted by Cristi | 9 September 2012, 0:25

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Magazine Foto-Video

Teste DSLR-FOTO.com

Un album interesant

the great life photographers

Introdu adresa ta de mail pentru a fi la curent cu articolele ce vor fi postate pe acest blog:

aparate foto profesionale
aparate foto profesionale
Advertisements
%d bloggers like this: