//dslr-foto
Articole

Candela oficiala a Patriarhiei Romane

M-am hotarat aseara sa merg la Patriarhie pentru slujba de Inviere si astfel am putut “testa” candela oficiala a Patriarhiei Romane. Am auzit vorbindu-se la televizor despre ea si de asemenea am auzit multe discutii in paralel. Aceasta candela oficiala costa 7 RON, in conditiile in care o candela obisnuita de aceasta dimensiune costa aproximativ 2-3 RON. Diferenta de pret este considerata ajutor pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului.

Candela oficiala

candela-oficiala

Cum ziceam, de la aceasta candela oficiala au pornit multe discutii legate de spiritul intreprinzator al Patriarhului Daniel, care nu ar fi chiar in concordanta cu imaginea pe care noi ne-am format-o despre religie, ierarhi… In prima faza chiar si mie mi s-a parut putin deplasata promovarea acestei candele oficiale, la pret dublu. Dar mi-am schimbat totusi parerea.

Biserica trece (ca noi toti) prin vremuri schimbatoare, in care neajunsurile sunt mari, iar generatiile sunt intr-o permanenta schimbare. Acest lucru creeaza instabilitate. Asa ca Patriarhul Daniel a ajuns la conducerea Bisericii Ortodoxe din Romania intr-un moment in care ii va trebui multa pricepere ca sa indrepte destinele Bisericii intr-o directie favorabila. Calitatile antreprenoriale cu siguranta il vor ajuta sa genereze profituri, care vor da Bisericii independenta si siguranta in vremuri tulburi.

Biserica va trebui sa se faca placuta printre tineri, sa devina la moda intr-un fel sau altul, iar mai apoi sa aiba capacitatea de a semana in noile generatii invataturi cresitne, care cu siguranta vor ajuta la crearea unei stabilitati in societate. Dupa mai bine de 20 de ani de la Revolutie lucrurile sunt inca tulburi, iar Biserica joaca un rol important in limpezirea lor.

Asa ca de azi m-am hotarat sa judec mai putin deciziile mai placute sau mai neplacute pe care conducatorii Bisericii Ortodoxe Romane le vor lua. Sper ca prin tot ceea ce incearca sa construiasca sa reuseasca sa ajunga sa cultive liniste in noi toti.

Marile hotii si aranjamente din aceasta tara se realizeaza la nivel politic; nu in Biserica. Am face bine sa ne indreptam atentia mai mult spre politic, sa avem grija cu cine votam si sa taxam aspru orice abatere.

Legat de candela oficiala a Patriarhiei Romane, pot sa concluzionez ca nu imi pare rau ca am platit 7 RON pentru ea, iar cu alta ocazie o voi cumpara din nou. Arde aporximativ 60 de ore si degaja un usor miros placut, de mir. Singura problema a fost sa ajung acasa cu lumina de Inviere, pentru ca la unele adieri usoare ale vantului, candela s-a stins. Sper ca acest aspect sa fie rezolvat pana anul viitor 🙂

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Magazine Foto-Video

Teste DSLR-FOTO.com

Un album interesant

the great life photographers

Introdu adresa ta de mail pentru a fi la curent cu articolele ce vor fi postate pe acest blog:

aparate foto profesionale
aparate foto profesionale
Advertisements
%d bloggers like this: